Cambridge van 's ochtends heel vroeg tot 's avonds heel laat...
Als jullie willen dat ik blijf schrijven verwacht ik wel wat meer reacties hoor!! Ik vind het altijd fijn om te zien dat mijn blog gelezen wordt en door wie :) Sinds ik terug ben in Engeland heb ik nog niet zo veel reacties gehad, dus wakker worden! Ik ben heel blij met de reacties van Marloes en mama, en ook wel een beetje met die van papa (die waren onder dwang XD ). Maar ik zal het nu over iets interresanters hebben, mijn weekend.
Deze zaterdag ben ik naar Cambridge geweest. Het was regenachtig en koud, maar wel ontzettend leuk en vermoeiend. We vertrokken al om 8 uur 's ochtends met de bus. Toen namen we de trein van 8.45 naar London en vanaf daar de trein naar Cambridge waar we om 11 uur aan kwamen. Alleen lag het station nog al een eindje van het centrum vandaan, dus moesten we eerst nog de weg zien te vinden. Toen we eindelijk na veel lopen in de regen het centrum hadden gevonden, kwam er een studentje naar ons toe, die ons overtuigde te gaan punten (in een bootje over de rivier Cam). Dat was heel leuk en we zagen heel veel.
Ik ben al een keer eerder in Cambridge geweest (3/4 jaar geleden) met school en toen gingen we het ook punten. Ik was vergeten hoe het was en hoe alles er uit zag, maar het was heel mooi. Weet iemand van school trouwens nog wat er zo speciaal was aan het appelboompje mij 1 van de universiteiten? Ben het vergeten. Wist alleen nog dat het speciaal was, dus heb iedereen er foto's van laten maken.
Na het punten hadden we allemaal een natte kond. Wat heel fijn was en helemaal niet koud.. Daarna hebben we nog een hele tijd door Cambridge gelopen en zagen we een hoop mensen met studenten hoedjes op en jurken aan. Linette en ik hadden bedacht, dat dat de studenten waren die afstuderen en hun diploma krijgen. Raar in januari, maar waarschijnlijk zijn ze dan in Februari begonnen. Het was wel grappig om te zien, alleen waren daardoor (denken we) een hoop universiteiten gesloten. Dat was wel jammer.
Natuurlijk hebben we ook weer de souveniershops bezocht, waar ik weer een hele mooie trui heb gekocht. Een rode cambridge trui dit keer. En ook deze is lekker warm :)
Nadat we alles hadden bekeken, zijn we terug gegaan naar London. En hebben we daar in Camden Market gegeten en de London Eye en de Big Ben weer eens bewonderd. Waar ik dit keer geen foto's van heb gemaakt want ik heb te horen gekregen dat ik er daar al genoeg van heb. Uiteindelijk waren we 's avonds om 11 uur pas thuis. Helemaal kapot waren we. We hadden alles tegen om de terug weg. Metrolijnen waren afgesloten waardoor we 3 keer heen en weer moesten reizen, met de zelfde lijn. In de trein hadden we gelukkig nog allemaal een plekje en we hadden de laaste bus naar huis, maar die ging maar tot halverwege waardoor we ook nog een halfuur moesten lopen door een heel griezelig donker paadje. Waar we een vos zagen, heeel normaal hier net als eekhoorns.
Zondag was ik zo moe dat ik tot 11 uur heb geslapen. Werd niet eens wakker van de kinderen. Om 1 uur zijn we naar High Wycombe gegaan hebben wat rond gelopen, kadootjes gekocht voor Marens verjaardag morgen en zijn in de Starbucks gaan zitten tot het tijd was om naar huis te gaan. Daar heb ik gezellig met de familie gegeten en toen heeeeeeeel lang geskyped met Lori.
Dit weekend was voor mij heel vermoeiend, niet alleen door Cambridge, maar ook doordat een jaar geleden opa is overleden. Ik vond het nog al moeilijk, omdat in mijn eentje te verwerken, maar mijn lieve vriendinnetjes hier hebben me er door heen gesleept. En ik heb speciaal voor opa een mooie boekenlegger gekocht in Cambridge en een kaarsje aangestoken :) Wat mij op een of andere manier een beter gevoel gaf. Ookal kan ik hem de boekenlegger nooit geven en weet ik niet of hij mijn kaarsje heeft gezien.
Lots of love
Ik lees altijd met veel plezier je verhalen.
groetjes
Ik weet zeker dat opa jouw kaarsje heeft gezien.
En wat lief van die vriendinnetjes daar.
Hele dikke kus Lilian
begin je een truien-collectie? en ik vind het heel lief dat je een kaarsje voor opa hebt gebrand!
kus noale
liloe ik schaam me diep dat ik zo weinig van me laat horen .maar ik lees ook altijd alles en verheug me er ook altijd weer op. en ik vind het ook heel fijn dat je een kaarsje hebt aangestoken voor opa en ik weet zeker dat hij die boekenlegger koestert. nou ik zal meer schrijven, want ik wil niet dat je daar mee stopt. dikke kus annEke
Mooi verhaal weer Lil0e. Opa heeft vast je kaarsje gezien, dat zal daar boven best wel geregeld zijn.
ps het is 1 konT en 2 KonTen.
Ik lees ook altijd je verhalen.
Koester de mooie momenten die je aan opa Cor hebt. Hardstikke goed van je.
Mocht je je afvragen wie SAs is, dat is je DAd zonder bril.
Ik heb het ook weer gelezen en jij hebt er weer een (niet zo boeiende) reactie bij!
Ik vind het altijd weer leuk om je verhaaltjes te lezen Liloeee! :)
Ik lees ze echt altijd (ook al laat ik niet altijd een reactie achter).
heel erg lief van je dat je een kaarsje hebt aangestoken en een boekenlegger hebt gekocht. :)
xxx Ivana
tjeetje liloe wat een druk weekendje heb je achter de rug, je heb weer erg veel gezien en gedaan
tis zo bijzonder wat je allemaal doet en dat de aupair meiden zo lief voor je waren dat is.....
weet je ze zeggen altijd wat je geeft krijg je terug, je bent dus een hele lieve vriendin voor hun en zij hebben je door een lastig weekendje geholpen.
en ik denk, nee ik geloof erin dat opa Cor jou kaarsje heeft gezien, die heeft op een heerlijk stoel boven in de hemel zitten koekeloeren naar wat jij allemaal deed en doet in engeland en die is zo trots als een pauw op jouw, reken maar!!!
niet twijfelen over hoe jij je opa Cor heb herdacht, dat heb je kei goed aangepakt
enne niet stoppen met bloggen hé, wel heel goed dat je het schreef want je ziet al die reactie's je wordt gelezen, alleen is een reactie plaatsen voor sommige mischien wat lastig moeilijk, je weet het niet
maar je ziet we je hebt zoveel "volgers" in Holland hihihi
dikke kus en heeeeel veeeeel liefs een trotse grote nicht, toedeloes mloes
vooruit ik ben dan de elfde, een tante uit Hoogvliet die elk weekend het wachtwoord intypt om te kijken wat je nu weer hebt beleefd, zelfs toen je met de kerst weer in nederland was hoopte ik dat je wat te melden had.
dus lieve Liloe je verhalen en belevenissen zijn zo leuk om te lezen dat je ze na afloop zeker alles moet laten bundelen tot een boek.
nou meissie werkse nog tot het weekend en dan weer fijn weekend vieren, ben nu al benieuwd naar je volgende avontuur en aankoop natuurlijk.
groetjes Nel en Louis.
Ik lees het ook elke keer, hoor, Liloe! Wel blijven schrijven!
Dat punten heb ik ook gedaan toen ik alweer wat jaren geleden in Cambridge was. Hihi, was best grappig!
Groetjes Marielle
ooooh het spijt me! maar we denken allemaal nog wel aan je hoor! :D