Grandpere est arrive
Gister avond arriveerde grandpere met de trein vanuit Frankrijk. Twee uur te laat natuurlijk want ook in Engeland zijn de treinen niet perfect. Hij gaat samen met Odiles tante (die vanavond komt) op de kinderen passen dit weekend, want Odile en Douglas hebben een kerstdinner op Douglas werk. Waarschijnlijk ver weg of met veel drank want ze komen de volgende dag pas terug.Odile had me verteld dat haar vader goed engels sprak. Maar mijn eerste indruk was 'Ohh my gosh, dat wordt een ramp!' Hij sprak natuurlijk vloeiend Frans, maar zijn Engels klonk precies het zelfde. Gister heeft Odile een hoop voor me vertaald, maar vandaag stond ik er alleen voor. Odile is voor 2 dagen in Parijs en Douglas zou s avonds pas thuis komen.
In de Ochtend was het erg stil in het huis. Ik durfde de tv niet aan te zetten en mijn muziek niet hard te draaien want ik was bang dat hij het niet erg leuk zou vinden. Ik kon ook niet op mijn kamer zitten, want ik moest alles schoonmaken en opruimen. Voelde me totaal niet op me gemak en toen stuurde Kubra, mijn reddende engel, een smsje of ik met haar bij JJ's wilde gaan lunchen. Kon natuurlijk geen nee zeggen. Wat erg gezellig en koud was.
Daarna moest ik weer terug naar huis want ik had beloofd Oscar van school op te halen met zijn opa. Begrijp me niet verkeerd hoor! Het is een hele aardige man, maar het is gewoon lastig om met hem te communiceren. Het is een oude man en echt Frans. Onder weg naar school hadden we wel iets wat op een gesprek leek, maar ik moest heel veel moeite doen om hem goed te begrijpen, hij heeft zo'n zwaar Frans accent. Oscar was blij om zijn opa te zien en we zijn nog nooit zo snel thuis geweest. Ik dacht dat hij zich wel zou vermaken met zijn opa, dus ging mijn eigen dingen doen (normaal ben ik altijd vrij op vrijdagmiddag). Helaas was dat al snel over en kwam Oscar naar me zoeken. Oscar is een jongentje met heel veel energie en dat uit zich meestal in rare spelletjes en gek dansen. Iets wat er voor een oude man niet echt in zit. Dus ben als nog de hele middag bezig geweest met Oscar. Want ook Douglas kwam 2 uur later thuis dan verwacht. Daar ging mijn vrije middag. Nu zitten ze beneden te eten. Ik ga zo lekker bij de Mac eten (heeel gezond, ik weet het) en dan met Kubra en Maren naar de bioscoop. We gaan naar 'New years eve'!!
Alles bij elkaar dus een erg drukke en vreemde vrijdag. Nu maar hopen dat met de tante beter te communiceren valt, maar Odile vertelde me dat ze een engelse lerares is dus dat moet wel goed komen. :)
Nog maar 6 daagjes en dan ben ik weer in het geweldig kleine Nederland!
Ha, ha, leuk hoor parler avec un grandpère francais, dat gaat jou toch wel lukken Liloe. Zie er het grappige van in en maak er wat gezelligs van met opa en tante. Misschien kan Oscar als tolk optreden.
GEniet van je weekend, enne tot heel gauw.
kus mama
owww nog 6 daagjes!!!!!!!!!!!
het gaat opschieten, en wat doe je je best, en idd zie er het grappige van in.... en ouwe fransman en een hip hollandse ding tis een leuke combi hihihi