With Linette to Hogwarts!

Gister ochtend heeeeel vroeg vertrokken we met z'n alle naar Oxford. We gingen met een hele luxe bus. De stoelen waren lekker zacht, je had een tafeltje en er zat zelfs een wc in. Na ongeveer een uur rijden kwamen we om half 11 eindelijk in Oxford. Linette en ik waren er nog nooit geweest en na alle verhalen van de andere wilde ik het heel graag zien.

Terwijl de rest naar de Christmas market ging klommen Linette en ik omhoog in een hele hoge toren. De trappen waren zo smal dat we er maar net met onze tassen naar boven konden. Ik vrees dat als ik iets breeder was geweest ik was blijven steken halverwege, maar alles ging goed en we kwamen heel boven aan. Boven op de toren konden we heel Oxford zien en het is zo mooi. Heel veel oude gebouwen maar ook een hoop groen en omdat het nu bijna kerst is ook een hoop kerstbomen en kerst verlichting. Het is niet zo groot als Londen en daardoor ook lang niet zo druk, wat ik een stuk prettiger vind. Daar op die toren begonnen we onze route te plannen.

Eigenlijk zou elke studenten stad er als Oxfort uit moeten zien. Alle universiteits gebouwen lijken net kleine paleisjes en er zijn er zo veel. We liepen langs de universiteits gebouwen door een enorm park, met voetbal en rugby velden en je zag de groene heuvels. Het leek wel een sprookje. Niet echt in iedergeval! Daarna raakte een we onze route een beetje kwijt en zijn we gewoon van oud gebouw naar oud gebouw gegaan.

Na een tijdje kwamen we bij de bibliotheek terecht. Nouja het hoofdgebouw van de bibliotheek. Daar hebben we een kaartje gekocht voor onze rondleiding door Hogwarts. Die om 4 uur zou beginnen. In die tijd hebben we boeken gezien die honderden jaren oud waren en zo mooi dat elke bladzijde wel een schilderijtje leek. Ook heb ik aantekeningen gezien van Jane Austen!! Een echt door haar geschreven verhaal. Ze had een vreselijk handschrift, ik kon het niet lezen, maar dat maakt geen bal uit :) Daarna zijn we verder gaan wandelen door Oxford want we hadden nog 2 uur te gaan voor onze rondleiding. We hebben echte super coole Oxford University sweaters gekocht! Een enorme boekwinkel gezien en toen was het alweer tijd om terug te gaan naar de bibliotheek, voor onze rondleiding door Hogwarts!

De bibliotheek is namelijk gebruikt voor de Harry Potter films. De zieke zaal waar Harry Potter regelmatig in ligt hebben we gezien en het was zo mooi. Het plafon was gewoon 1 groot kunstwerk en we hebben de geheime afdeling van de bibliotheek van Hogwarts gezien. Dat was het oudste deel van de bibliotheek. We werden rondgeleid door een vrouw die heel goed kon vertellen en het was erg leuk. Ze vertelde dat de zieke zaal het eerste universiteits gebouw van Oxford is en dus ontzettend oud. Het was de plek waar alle examens jaren lang werden afgenomen en waar de enorme bibliotheek starte. Daarna liepen we naar 'de geheime afdeling', waar we helaas geen foto's mochten maken. Het is net een filmset, het lijkt gewoon niet echt. Toen we binnen kwamen kon je de oude boeken gewoon ruiken. De vrouw vertelde dat bijna elk gebouw in Oxford vol staat met boeken, omdat elke keer als er een boek vroeger geschreven en nu gedrukt word in Engeland er gratis een exemplaar aan de bibliotheek gegeven wordt. Elke week komen er tussen de 2000 en 3000 boeken binnen. De bibliotheek is zelf zo groot dat ze in een stadje 20 km verder op een nieuw ontzettend groot gebouw hebben gebouwd voor de boeken. Want Oxford was vol!

Na onze rondleiding was het donker en gingen we opweg naar het enige gebouw dat we nog niet hadden gezien Oxford Castle en daar was ook de Christmas market. We hebben daar nog wat rondgelopen en naar muziek geluisterd en toen zijn we naar huis gegaan met de andere. Ik heb totaal uitgeput in de bus gezeten. We hebben van s ochtens half 11 tot s avonds half 7 alleen maar rondgelopen in Oxford, maar het was het waard. It was great!!!

Vandaag zijn we (Linette en ik) daarom ook alleen maar naar de bioscoop gegaan. Arthur Christmas dit keer. We waren bijna te laat, eigenlijk waren we te laat en zat de zaal prop vol met kinderen. We moesten ons zelf in een rij proppen, maar het was een leuke film en ik heb nu nog meer zin in kerst :) Vandaag vierden we ook Marcels verjaardag. Zijn verjaardag is eigenlijk 22 december, maar dan zitten ze in het warme New Zealand. Dus hij is vanaf nu gewoon alvast 3 jaar. Ze zijn overdag met allemaal vriendjes en vriendinnetjes van Marcel naar een soort speelhuis geweest. En s avonds hebben we met z'n alle gegeten en heeft Marcel zijn kaarsje uitgeblaasd om zijn ijstoetje. Ook heb ik mijn kadootje gegeven, wat hij (geloof ik) geweldig vond. Het was een pinguin muts en hij is helemaal weg van pinguins en als ik het goed heb, ligt hij er nu zelfs mee te slapen XD

LoRi

Echt super leuk dat je het zo naar je zin had in Oxford Liloetje! Als Ik het zo lees klink je echt super enthousiast! En de universiteiten zijn daar ook super mooi zei je. Waarom ga je daar dan niet gewoon studeren, dan kan je elke dag leren in de mooie bibliotheek en misschien zie je daniel (harry) dan nog is hihi. Tot snel liloetje, bijna kerst! :D

lilian

Wat heerlijk om weer allemaal te lezen.

DAd.

wouw