Secondhand bookshop!!

Vandaag was een stuk beter dan gister en eergister. Oscar ging braaf naar school en we waren er weer veel te vroeg, zoals elke ochtend. Volgende keer toch maar iets later vertrekken! Maar hij was blij en hij deed zijn funnyface. Ik weet niet of ik jullie al verteld heb over zijn funnyface, ik denk het niet.

Oscar gaat dit jaar voor het eerst naar school en dat is natuurlijk erg spannend. Steeds als Odile hem naar school bracht ging hij huilen, omdat te stoppen had Odile bedacht dat elke keer als hij de school binnen gaat Oscar een funnyface moet trekken (een gek gezicht). En hij vind het geweldig om te doen. Vandaag kwam er een moeder naar me toe en zei: 'ohh.. dus hij is het kind dat de funnyfaces doet'. Blijkbaar had haar zoontje dat verteld.

Dat was dus allemaal goed gegaan en toen heb ik heel snel al mijn huishoudeljk werk gedaan, zodat ik om half 11 klaar was om met linette naar de secondhand bookshop te gaan. Wat echt een van de geweldigste boekwinkels ik die ik ooit heb gezien. Het is een heel klein winkeltje met 2 verdiepingen of misschien lijkt alleen maar klein omdat het helemaal volgepropt is met tweede hands boeken. De paden tussen de boeken door zijn zo klein dat je je er bijna niet in kan bewegen, de boeken zijn van de grond tot het plafon in kasten gepropt en opgestappeld. En omdat alles tweede hand is, is het ook nog eens super goedkoop. Linette en ik hebben erbijna 2 uur rond gelopen op zoek naar goede boeken, want het is enorm chaotisch. Ik denk dat alleen de eigenares weet welk boek waar staat. Ik kon er geen systeem in ontdekken, maar wanneer ik de eigenares vroeg wat ik zocht kon ze het me zo vertellen. Uiteindelijk kwamen heeft Linette 4 boeken gekocht en ik twee. (Karin Slauther- A faint cold fear & Ken Follet - World without end).Ze zijn wel in het Engels, maar dat is alleen maar goed voor me dan leer ik het sneller!

De middag was ook lekker rustig. Ik heb met Oscar parking cars & tickle and run gespeeld en hem daarna voorgelezen uit heel veel boeken. Lekker gebakken ei met toast gegeten en nu ben ik naar sister act aan het kijken op tv. Dus als jullie het niet erg vinden ga ik weer lekker verder kijken.

sweet dreams :)

Annemarie

Hey"Lilo", meid wat schrijf je leuk, ik zou zo met je willen ruilen, alhoewel al dat gesop me wel wat minder leuk klinkt. Geweldig dat je sociale leven daar zo snel op gang komt en dat je zonder kinderervaring die kleine al zo goed aanpakt, super.veel plezier verder en ik blijf je zeker volgen, groetjes.

Yett

hee liloetjeee (:

ik heb weer even al je verhaaltjes bijgelezen!! cool hoor die second bookshop!! (ik stel me zo'n harry potter winkeltje voor) haha maar je krijgt een dikke vette kus van mij!! oow en mischien kunnen we snel een keertje skypen x0