mijn eerste daagjes als au pair :)
sorry dat ik jullie al een paar dagen niet op de hoogte heb gehouden van alles wat ik hier mee maak. Ik was de afgelopen twee dagen zo moe vande hele tijd engels praten en horen. Alle nieuwe dingen waar ik mee te maken kreeg zorgden ervoor dat ik 's avonds zo moe was dat ik geen zin meer had om te schrijven. sorry!
Maar wees niet bang ik zal jullie nu een korte update geven.
Zondag heeft Kubra (nog een Duitser) mij High Wycombe laten zien, dat veel groter bleek te zijn dan ik dacht. 'S avonds zijn we naar de bioscoop geweest met 2 andere meisjes Kara en Christina, ik weet niet of ik het er nog bij moet zetten, maar ook zij zijn Duits. Ik heb de hele film (crazy, stupid love, voor de mensen die het willen weten) in het engels gezien en het gewoon begrepen. I was very proud atmyself.
Gisteren begon mijn eerste echte dag als au pair. Ik moest om half 7 opstaan, dat moet ik trouwens elke doordeweekse dag. Odile heeft me alles uitgelegd. Eerst brachten we Oscar naar school terwijl Douglas Marcel en Morgane naar de nursery bracht ( weet het nederlandse woord niet, ik denk dat het een soort gratis kinderopvang is). Daarna heeft Odile me alle huishoudlijke taken uitgelegd en om 3 uur moesten we Oscar alweer ophalen op school. Er kwam een vriendinnetje spelen die 'toevallig' Kubra als au pair had. Dus die kwam ook langs. 'S avonds liet Odile me 1 de maaltijden zien die hier wordt gegeten. Na het eten moest ik alles afwassen omdat de vaatwasser stuk was. Gelukkig kwam vandaag de nieuwe en wordt die binnenkort geinstaleerd.
Vandaag was een leuke dag. Naast dat ik mijn huishoudelijke taken moest doen, opruimen, afwassen, de was doen, mocht ik Oscar in mijn eentje van school halen. Toen hij uit school kwam en hij zijn moeder niet zag maar mij, ging hij een beetje huilen. Gelukkig maakte ik alles goed met een sapje en een muesli-reep. We zijn gezellig samen naar huis gegaan, Oscar op zijn geliefde step en ik rende er achteraan. Thuis aan gekomen heb ik hem met veel moeite en een hoop gelach zover gekregen om zijn uniform om te wisselen voor normale kleding.en zijn luchbox leeg te eten, terwijl ik hem voorlas. 'S avonds aten we fishfingers oftewel vissticks. Na het eten heb ik ze voor dat ze in bad gingen eindelijk mijn kadootjes kunnen geven, licht gevende eendjes in bad en gelukkig werden deze met open armen ontvangen. Aan gekleed en klaar om naar bed te gaan moest ik het verhaaltje voorlezen, omdat Oscar vond dat ik wist hoe het moest omdat ik het 's middags ook had gedaan.
Nu liggen ze inmiddels alweer een paar uur te slapen en wordt het ook voor mij weer tijd om naar bed te gaan, want morgen moet ik er weer om half 7 uit. Dat wordt leuk.
hoiiiiii,
dat doe je super leuk met Oscar,
zeker als hij wil dat je s'avonds ook nog een keer moet voorlezen dan doe je iets heel goed,
ENGELS PRATEN!!!
en het eten is dat zo anders dan dat wij gewend zijn?
zet hem op daar liloe!!!
liefs mloesje
haai liloe
je komt volgend jaar als een real english lady terug naar hellevoetsluis.
liefs annEke
haha, echt super leuk liloe! :D
dat engels praten, dat lijkt mij ook heel erg vermoeiend hoor! :o
Ik ben blij dat het allemaal zo goed gaat. :)
Hoi Liloe, ik vind het heel leuk om te lezen hoe je je avontuur in Engeland beleeft. Ik wens je heel veel plezier en succes aan de andere kant van de plas.
Engels leren gaat vanzelf, je hebt geen Nederlands om op terug te vallen. Ik heb ooit 3 weken in een gastgezin gelogeerd en in die korte tijd heel veel geleerd. Komt allemaal goed met je!
Have fun!
Corrine Mosselman (vriendin van je mams)
Oh, Liloe, wat is dat toch lastig hè, al die goedbedoelde adviezen van je moeder. Maar het is misschien ook een reden om iets nieuws te kopen .... Je jas is nog steeds niet gevonden op Schiphol. Ik ben bang dat iemand anders het ook een mooie jas vond en heeft meegenomen.
Zo te lezen, ben je al echt aan het opvoeden en gaat dat je best goed af. Van wie heb je dat geleerd ?????
knuffel mama