Oxfortstreet London

Vandaag werd ik al om 7 uur wakker door gillende jongetjes op de gang. Heel gezellig. Ik ben toch nog lekker blijven liggen tot half 9 toen moest ik er echt uit want ik moest om half 10 bij de Deense aupair Linette zijn. Ik snapte niks van de douche dus Odile moest me eerst uit leggen hoe het werkte en toen was ik natuurlijk weer te laat voor mijn afspraak. Zo leren ze me wel goed kennen.

Bij Linette mocht ik een fiets lenen en toen zijn we samen met nog een andere aupair (duits, ze zijn voor de rest allemaal duits!) waarvan ik de naam vergeten ben naar het huis van Beatrix gefietst (ook een duitse aupair). Dat ging nog best wel snel want behalve dat het heel eng was om aan de linkerkant te fietsen gingen we de hele tijd de heuvel af. Bij Beatrix zijn we op de trein gestapt en toen was ik in een half uurtje in Oxfortstreet in Londen. Het was ontzettend groot en druk. Er waren enorme winkels en eettentjes. Ik heb daar de hele dag rond gelopen zonder ook maar iets te kopen, want ik was met 3 voor mij vreemde meisjes op stap en ik had gelukkig niks nodig. Om half 6 gingen we geloof ik weer met de trein en de metro naar huis, maar toen we bij Beatrix aankwamen begon het al donker te worden en omdat we geen licht op onze fietsen hadden moesten we opschieten. Dat is makkelijker gezegt dan gedaan. Op de terug weg moesten inplaats van naar beneden de heuvel op, that was pretty hard. En omdat 'het meisje zonder naam' het niet vol hield moesten we ook nog een stuk lopen. Uiteindelijk kwamen we wel thuis. Alleen had ik het avondeten gemist en waren de kinderen al naar bed.

Het was leuk om al zo snel andere mensen te ontmoeten en ze waren erg aardig, maar toen ik thuis kwam was ik kapot en ik ben het nog steeds. Ik heb de hele dag engels moeten praten wat erg vermoeiend is voor iemand als ik. Het is ook erg verwarrend. Ik begin engles en nederlands door elkaar te halen. Ik zei vandaag tegen Linette: 'This is a very nice winkel.' En Linette zei 'what do you mean'. Oeps...! Maar het komt wel goed, ooit ga ik het leren.

Ik ga zo weer lekker naar mijn bedje toe (ja, echt op zaterdagavond voor twaalven) en morgen kan ik 's ochtends lekker rustig aan doen, want ik word pas om kwart voor 1 opgehaald voor mijn volgende tripje met Kubra en de familie is zwemmen in het zwembad. Lucky me!

Kim

heej liloe,
echt leuk dat je gelijk al allemaal mensen daar hebt leren kennen! en dat je london gelijk al hebt gezien!! :)

ik ben echt jaloers, maar heel veel plezier morgen!!

Fiona

Zie je wel! Het komt allemaal goed! Als je er in het Engels niet uitkomt, dan kan je altijd nog een poging in het Duits doen, haha!

Cath

Hallo Liloe,

Ik ben een vriendin van Dyrhona en die vertelde me van jou blog. Ik eil zelf graag naar Engeland toe (als aupair) en ik vroeg me af of jij me misschien wat meer informatie kon geven.. Ik weet namelijk niet hoe ik alles moet regelen.

Veel plezier in Engeland!

Mariëlle

Wat leuk om te lezen wat je allemaal doet! Ik kan mij voorstellen dat je aan het einde van de dag kapot bent. Al die nieuwe ervaringen en dan ook nog heel de dag Engels praten. Dat wordt wel steeds gewoner en makkelijker!;)
Veel plezier en ik lees je avonturen wel weer!

marloes

hey nichie,
eindelijk ik kan je nu ook volgen (heb weer internet)
en heb net met trots, een glimlach en een heel klein vochtig ooghoekje alles gelezen...
wat heb je al veel meegemaakt, en wat ben ik nu al ongeloofelijk trots op jou!!!!!!
maar ik heb 1 zo'n brandende vraag die op het puntje van mijn tong ligt-wacht-staat......
de oortjes hoe zijn ze nu écht????
enne ik heb je nu gevonden op internet, dus ik blijf je volgen (echt waar hoor)
heel veel liefs, toedeloes mloesje xxxx
enne het tv kastje staat nog steeds zo mooi en is zo mooi wit hihihi

amanda

heey liloe

leuk dat je het zo naar je zin heb..
het komt allemaal wel goed..

doeidoei

Paméla

Hoi Liloe,

Ik wil je heel veel succes wensen in Engeland en natuurlijk veel plezier! Geniet ervan, want je beleeft ervaringen die je nooit meer zal vergeten. Ik zal je volgen op je eigen site, leuk hoor!
groetjes van Paméla